diumenge, 31 de gener del 2016

PROCÉS TERAPÈUTIC

"Tots naixem bé, prínceps i princeses. Tots tenim un potencial humà per desenvolupar" , Eric Berne                                                                   
                                                                                                            
L’inici de la teràpia s’origina quan algú contacta amb el psicòleg motivat per la recerca d’ajuda ja que té un bloqueig, angoixa o un objectiu vital de canvi. Sovint la persona que acut a teràpia no té clares les solucions, o no sap concretar el problema, sinó que acut degut als símptomes que li causen malestar. Aquest serà el primer pas establir el marc de la teràpia: valorar conjuntament quin és el problema, i fer un acord de teràpia per aconseguir l’objectiu/millora/benestar.

PROBLEMA  ------ PROCÉS TERAPÈUTIC -----OBJECTIU / MILLORA


          






El que fem dins el procés és valorar amb el pacient què li passa, en quines situacions, de quina manera per treballar els obstacles que li estan impedint arribar de manera natural al seu objectiu.

Treballo des d’una perspectiva integradora dins d’un marc de referència: la filosofia de l’ANÀLISI TRANSACCIONAL. Aquest va ser creat per Eric Berne a partir dels anys 50, i és una teoria de la personalitat i de les relacions humanes.

PRINCIPIS:

  •  Tots naixem bé, ‘prínceps i princeses’
  • En el procés de creixement i civilització ens convertim en ‘gripaus i granotes’, degut a limitacions externes i sobre tot limitacions internes, que són decisions primerenques preses majoritàriament sent petits i en situacions de supervivència.
  • Tots tenim un cert potencial humà - determinat per condicionaments genètics, circumstàncies de salut/social/origen/procedència - i el podem desenvolupar.
  • Tots tenim recursos necessaris per a canviar.

La META és l’AUTONOMIA i es basa en la consciència, l’espontaneïtat i la intimitat.

Més informació als següents links:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada